Нещодавно людству відкрилася корисна річ, яка значно спростила процес запікання страв з м’яса та овочів. Багато господинь вже розуміють, наскільки зручний рукав для запікання, а щоб покращити свої навички поводження з ним, варто скористатися кількома порадами.
Корисні поради
Наступні поради ґрунтуються на досвіді використання рукавів для запікання багатьма людьми та допоможуть початківцям.
Як вибрати гарний рукав для запікання
Це справді порятунок для тих, хто хоче приготувати смачну страву, не витрачаючи багато часу на збирання. Якщо правильно вибрати товар, то він дуже знадобиться на кухні. Для початку потрібно переконатися, що він досить міцний і підходить за розміром для форми або дека, а головне, що туди помістити курка або інші продукти, що запікаються. Маленький рукав, наприклад, може підійти для того, щоб запекти невелику порцію овочів, курячі ніжки тощо. А у великому можна повністю готувати індичку, курку, великі шматки свинини і т.д.
Щоб рукав не вибухнув
Така проблема може стати справжнім сюрпризом. Напевно, нікому не хочеться, щоб духовка виглядала, як після воєнних дій. Але якщо зробити кілька проколів у верхній частині рукава перед відправкою його в духовку, приготування завершиться вдало. Так не створюватиметься надлишкового тиску всередині.
Додати до соковитого м’яса нові смаки
Рукав тим хороший, що м’ясо, риба та овочі в ньому виходять соковитими та ароматними. А щоб додати яскравих смаків стравам, що можна готувати, можна експериментувати з маринадами. Весь сік залишається всередині сховища, тому можна не хвилюватися про забруднення духовки. Одним людям подобається маринувати курку з медом та гірчицею, інші вважають за краще використовувати готові соуси з супермаркету.
Як уникнути опіку паром
Після приготування не потрібно одразу розкривати рукав. Адже це небезпечно, оскільки всередині все ще є дуже гаряча пара. Уникнути опіків можна, якщо дати страві трохи охолонути. Плюс, за цей час воно “дійде”. А після цього можна акуратно розрізати упаковку та знімати її, переклавши блюдо на відповідну тарілку.
Які бувають рукави для запікання
Такі товари для дому розрізняються за наступними особливостями:
- Матеріал. Рукави роблять із поліетилену. Вони витримують температуру в межах 220-250°С.
- Прозорість. Якщо йдеться про одноразові рукави, то вони, як правило, прозорі, але можуть мати різні відтінки.
- Затискачі. Дуже зручно, щоб рукав не розмотався, використовувати спеціальні затискачі. У цьому випадку не витікатиме вміст із упаковки.
- З отворами та без. Якщо отвори вже є, це полегшить і убезпечить процес приготування, а також дозволить використовувати вироби для того, щоб забезпечити хрумку скоринку.
Ну і звичайно, кожен виріб повинен мати високу опірність жару. Зазвичай одноразові рукави з полімерного матеріалу мають стійкість до температури в межах 300 ° C. Отже, в них можна готувати навіть при сильному вогні.
Вироби продаються в рулоні або поштучно. А якщо набувати таких корисних товарів для дому в першому варіанті виконання, то можна відрізати потрібну довжину і таким чином регулювати розмір рукава. Ще зручнішими є товари готовому вигляді. Але такі рукави потрібно підбирати за розміром під конкретну страву.
Де придбати рукави для запікання
Придбати рукави для запікання можна у компанії PRODOM. Цей постачальник спеціалізується на різноманітних товарах для дому та кухні. На сайті можна побачити широкий каталог, у якому є:
- губки для миття посуду та інших завдань;
- пакети для сміття;
- скотч;
- серветки для збирання;
- пергаменти для приготування випічки;
- харчова фольга та інші види виробів.
Завдяки ідеальній репутації цієї компанії, яка сама є виробником, можна сміливо надавати перевагу її продукції. Офіс та виробничі потужності знаходяться у Дніпрі. Але купувати товари можна з доставкою до будь-якого міста України.