Любите “Снікерс”? А як щодо чизкейка зі смаком “Снікерс”? Це ж просто мрія! На щастя, приготувати такий чизкейк зовсім не складно, навіть якщо ви не досвідчений кулінар. У цій статті ми поділимося з вами 3 легкими рецептами чизкейка “Снікерс”, які ви зможете приготувати вдома без особливих зусиль. Ви знайдете рецепти на будь-який смак: класичний чизкейк, чизкейк без випічки та чизкейк з шоколадним дном. З цими рецептами ви зможете порадувати своїх близьких та друзів неймовірно смачним десертом, який не залишить нікого байдужим.
Класичний чизкейк “Снікерс”
Інгредієнти
Для основи:
- 200 г печива “Снікерс”
- 100 г вершкового масла
Для чизкейка:
- 500 г вершкового сиру (Philadelphia)
- 150 г цукру
- 3 яйця
- 100 г сметани
- 1 ч. л. екстракту ванілі
Для карамельного соусу:
- 100 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 50 мл вершків
- 3 ст. л. кукурудзяного сиропу
- 1/2 ч. л. солі
Для шоколадного ганаша:
- 100 г темного шоколаду
- 100 мл вершків
Приготування
Почнемо з основи чизкейка. Щоб створити основу, подрібніть печиво “Снікерс” в блендері до отримання крихти. Розтопіть вершкове масло на водяній бані і змішайте його з крихтою печива до однорідності. Тепер розташуйте цю масу на дно форми для випічки діаметром 20-22 см і утрамбуйте. Потім поставте основу в холодильник на 30 хвилин, щоб вона застигла.
Тепер перейдемо до приготування чизкейку. Збийте вершковий сир з цукром до отримання пишної маси. Додавайте яйця по одному, збиваючи після кожного додавання. Потім влийте сметану і екстракт ванілі, знову збиваючи до однорідності. Вилийте чизкейкову масу на печивну основу.
Далі, для випічки нагрійте духовку до 180°C і випікайте чизкейк протягом 40-50 хвилин, або доки він не схопиться по краях і центр залишиться трохи тремтячим. Після випічки дайте чизкейку охолонути в духовці з трохи відкритими дверцятами протягом 1 години, а потім повністю охолодіть його в холодильнику протягом 4-6 годин.
Для карамельного соусу у каструлі розтопіть цукор до золотистого кольору, додайте вершкове масло і вершки, помішуючи до однорідності. Потім влийте кукурудзяний сироп і сіль, доведіть до кипіння і варіть протягом 5 хвилин, поки соус не загустне. Дайте йому трохи охолонути.
Для шоколадного ганашу подрібніть шоколад і нагрійте вершки до кипіння. Залийте гарячими вершками шоколад і дайте йому постояти 1 хвилину, потім перемішайте до однорідності.
Збираючи чизкейк, вилийте карамельний соус на охолоджений чизкейк, потім полийте шоколадним ганашем. Прикрасьте подрібненим арахісом або шоколадними крихтами за бажанням. Поставте чизкейк в холодильник на 2-3 години, щоб він застиг і насолодитися смаком цього чудового десерту.
Чизкейк “Снікерс” без випічки
Інгредієнти
Для основи:
- 200 г печива “Снікерс”
- 100 г вершкового масла
Для чизкейка:
- 500 г вершкового сиру (Philadelphia)
- 150 г цукру
- 3 яйця
- 100 г сметани
- 1 ч. л. екстракту ванілі
- 20 г желатину
- 100 мл води
Для карамельного соусу:
- 100 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 50 мл вершків
- 3 ст. л. кукурудзяного сиропу
- 1/2 ч. л. солі
Для шоколадного ганаша:
- 100 г темного шоколаду
- 100 мл вершків
Приготування
Основа:
- Подрібніть печиво “Снікерс” в блендері до крихти.
- Розтопіть вершкове масло на водяній бані.
- Змішайте крихту печива з розтопленим маслом до однорідної маси.
- Викладіть цю масу на дно форми для випічки діаметром 20-22 см і утрамбуйте її.
- Поставте основу в холодильник на 30 хвилин.
Чизкейк:
- Замочіть желатин у холодній воді на 10 хвилин.
- Збийте вершковий сир з цукром до пишної маси.
- Додайте яйця по одному, збиваючи після кожного додавання.
- Влийте сметану і екстракт ванілі, збийте до однорідності.
- Розтопіть желатин на водяній бані і додайте його до чизкейкової маси, постійно помішуючи.
- Вилийте чизкейкову масу на основу з печива.
Карамельний соус:
- У каструлі з товстим дном змішайте цукор і 2 ст. л. води.
- На середньому вогні розтопіть цукор до золотистого кольору.
- Додайте вершкове масло і вершки, помішуючи до однорідності.
- Влийте кукурудзяний сироп і сіль, доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь і варіть протягом 5 хвилин, або поки соус не загусне.
- Дайте карамельному соусу трохи охолонути.
Шоколадний ганаш:
- Подрібніть шоколад.
- Нагрійте вершки до кипіння.
- Залийте гарячими вершками шоколад, дайте йому постояти 1 хвилину.
- Перемішайте до однорідної маси.
Збірка:
- Вилийте карамельний соус на охолоджений чизкейк.
- Поставте чизкейк в холодильник на 2-3 години, щоб він застиг.
- Коли чизкейк застигне, полийте його шоколадним ганашем.
- Прикрасьте подрібненим арахісом або шоколадними крихтами (за бажанням).
- Поставте чизкейк в холодильник ще на 1 годину, щоб ганаш застиг.
Чизкейк “Снікерс” з шоколадним дном
Інгредієнти
Для основи:
- 200 г печива “Орео”
- 100 г вершкового масла
Для чизкейка:
- 500 г вершкового сиру (Philadelphia)
- 150 г цукру
- 3 яйця
- 100 г сметани
- 1 ч. л. екстракту ванілі
- 20 г желатину
- 100 мл води
Для карамельного соусу:
- 100 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 50 мл вершків
- 3 ст. л. кукурудзяного сиропу
- 1/2 ч. л. солі
Для шоколадного ганаша:
- 100 г темного шоколаду
- 100 мл вершків
Приготування
Спочатку треба подрібнити печиво в блендері до стану крихти. Потім розтопити вершкове масло і змішати його з подрібненим печивом до однорідності. Отриману суміш утрамбувати в форму для випічки і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Для чизкейка, желатин потрібно замочити в холодній воді. Збити вершковий сир з цукром, додати яйця по одному і влити сметану з екстрактом ванілі. Розтоплений желатин додати до маси і добре перемішати. Чизкейкову суміш вилити на підготовлену основу з орео.
Для карамельного соусу в каструлю з товстим дном на середньому вогні розтопити цукор з водою до золотистого кольору. Додати вершкове масло, вершки, кукурудзяний сироп і сіль, варити, поки соус не загусне, і трохи охолоне.
Шоколадний ганаш готувати, розтопивши шоколад та виливши на нього гарячі вершки, потім добре перемішати до однорідності.
Охолоджений чизкейк залити карамельним соусом, поставити в холодильник на 2-3 години для застигання. Потім залити шоколадним ганашем, прикрасити подрібненим арахісом або шоколадними крихтами за смаком та залишити в холодильнику ще на 1 годину для затвердіння.
За допомогою простих та доступних інгредієнтів кожен може насолоджуватись смаком улюбленого шоколадного батончика у вигляді чизкейка. Зазначені рецепти не лише дозволяють експериментувати зі смаками, але й створюють можливість поринути у кулінарну творчість, даруючи радість та задоволення як готувальникам, так і тим, хто насолоджується результатом їхньої праці.